Personeel Heussen begeleidt uitzinnige sportdag Olympische Sportweek 2019.

sportdag 2019

AMSTERDAM In een zonovergoten Olympisch Stadion lopen honderden euforische kinderen door de legendarische poort. Een luid gejuich klinkt uit de kelen van tientallen vrijwilligers als ze de kinderen binnen zien lopen. Eén ding is zeker: De Olympische Sportweek 2019 is ook nu weer een groot succes. Voor kinderen en voor medewerkers.

Na een officiële openingsceremonie – inclusief vlaggen, muziek en een presentatie van een échte topsporter - brandt het Olympische vuur en gaan de kinderen een uitgebreide sportdag tegemoet. Maar niet zomaar één, deze wordt niet begeleid door de gymdocenten of sportprofessionals, maar door de medewerkers van organisaties, zoals Heussen.

Hoe bijzonder deze sportdag is wordt onderstreept door organisator Rifka, van NL Cares. “Heel veel Amsterdamse kinderen vandaag sporten niet veel in hun vrije tijd. Door deze sportdag met al deze vrijwilligers willen we ervoor zorgen dat ze alsnog in aanraking komen met verschillende sporten, en het liefste ook structureel gaan sporten na deze legendarische dag.”

NL Cares

De begeleiding van de dag is in handen van collega’s die normaal gesproken plaats zouden nemen op een bureaustoel op kantoor deze maandag. Voor één keer verruilen zij het overhemd voor het sporttenue en popelen zij misschien nog wel meer om te gaan sporten dan de kinderen zelf. Medewerkers van Heussen juichen, joelen bij aanvang en tonen zich professionele groeps- en spelbegeleiders als de sportdag eenmaal begonnen is.

Stef van Heussen Advocaten geeft aan dat hij vooral zelf heel veel plezier heeft in sporten. “Ik vind het zelf ontzettend leuk om te voetballen en heb ook zelf altijd de mogelijkheid gehad om dat als kind te doen. Dus nu vind ik het heel leuk om kinderen dat ook te geven. Ja.” Zijn collega Thijs valt hem bij. “Ook leuk om de kinderen te leren samen te spelen, leuk om te zien dat dat ook werkt. De kinderen hebben daar echt iets aan.”

Stef wordt al pratend steeds enthousiaster over de combinatie sporten en werken. “Misschien is het ook wel leuk om op kantoor te gaan voetballen ja. We hebben best wat sportievelingen onder ons. Al denk ik wel dat ik de sportiefste ben. Ha!”

Marcel, van Combiwel Sport is verantwoordelijk voor de sportonderdelen. “Zo’n sportdag als dit geeft zo veel voldoening voor collega’s. Het is echt een onvergetelijke ervaring die zoveel energie geeft. Je leert elkaar beter kennen, en dat geldt ook heel erg voor de kinderen.”

Na tientallen sportonderdelen, een gezonde lunch en door het warme weer liters water per kind wordt de dag afgesloten met een heuse sluitingsceremonie op het erebordes van het Olympisch Stadion. Kinderen krijgen informatie van en over het Jeugdfonds Sport en kunnen zo ook later blijven sporten in verenigingsverband. Door de collega’s wordt spontaan een erehaag gevormd voor de kinderen die zo goed gesport hebben. Een mooie afsluiting van een dag om nooit meer te vergeten.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:

terug