Herman Ruiter

Partner

Telefoon: +31 (0)20 312 28 71

Mobiel: +31(0) 6 295 12 247

Email: herman.ruiter@heussen-law.nl

LinkedIn:

VCard:Herman is partner en geeft leiding aan het Litigation & Commercial Contracting team. Hij is gespecialiseerd in vennootschapsrechtelijke en commerciële geschillen. Daarnaast adviseert hij over onder meer contracten- en handelsrecht.

Recente werkzaamheden

  • Procedure voor de Ondernemingskamer voor een Zweedse beursgenoteerde cliënt ten aanzien van een vennootschapsrechtelijk geschil;
  • Kort geding voor een in Hong Kong gevestigde professional service provider (als eiser) over contractenrecht;
  • Het implementeren van een distributienetwerk in Nederland en Duitsland voor een Amerikaanse machineproducent;
  • Procedure bij de rechtbank voor een Duitse producent van verpakkingsmachines (als gedaagde) over internationaal contractenrecht en productaansprakelijkheid;
  • Bijstand aan een Turkse vennootschap bij de internationale tenuitvoerlegging van een Turks vonnis.

 

Bijzonderheden

Herman heeft rechten gestudeerd aan Tilburg University en University of Minnesota Law School (LL.M.) en is advocaat sinds 2007. Hij heeft bovendien enige jaren als bedrijfsjurist gewerkt bij FrieslandCampina. Herman spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Herman zich op het hoofd-rechtsgebied BURGERLIJK PROCESRECHT geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar tien opleidingspunten te behalen volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten.

Amsterdam

HEUSSEN Advocaten & Notarissen
Oval Tower, 10e etage
1101 HE Amsterdam
Nederland
  Locatiegegevens

Talen: Nederlands, Engels

Praktijken:
Contracten- en handelsrecht
Procespraktijk