Niels van Gelder

Partner

Telefoon: +31 (0)20 312 28 16

Mobiel: +31 (0)6 533 76 564

Email: niels.van.gelder@heussen-law.nl

LinkedIn:

VCard:Niels is partner binnen de praktijkgroep Arbeidsrecht. Hij adviseert zowel nationale als internationale cliënten over verschillende arbeidsrechtelijke onderwerpen, met name op het gebied van individuele en collectieve ontslagen, reorganisaties en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, grensoverschrijdende arbeid en medezeggenschap (ondernemingsraden).

Recente werkzaamheden

  • Het adviseren van een Japanse bank over de reorganisatie van de Nederlandse activiteiten, waaronder het begeleiden van het medezeggenschapstraject met de OR, onderhandelingen over een sociaal plan en het ontslag van werknemers;
  • Het adviseren van een Japans bedrijf in de financiële dienstverlening inzake een klacht over intimidatie/pesten;
  • Het adviseren van een vooraanstaand Amerikaans elektronica bedrijf over aansprakelijkheid voor letselschade;
  • Het adviseren van een toonaangevend Japanse fabrikant van graafmachines bij de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden volgend op een grensoverschrijdende fusie;
  • Het bijstaan en ondersteunen van een van de grootste internationale ondernemingen op het gebied van Facility Management.  

 

Bijzonderheden

Niels heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (Master of Law) en heeft vervolgens gestudeerd aan de Universiteit van Cambridge (LL.M.). Niels is ‘recommended lawyer’ in the Legal500, en wordt door cliënten gewaardeerd vanwege zijn “inzicht in en begrip van de denkwijze van de cliënt”. Niels is lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA) en de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten (VAA). Niels spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Hij is medeverantwoordelijk voor de Japanse Desk van HEUSSEN.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Niels zich op het hoofd-rechtsgebied ARBEIDSRECHT geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar tien opleidingspunten te behalen volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten.

Amsterdam

HEUSSEN Advocaten & Notarissen
Oval Tower, 10e etage
1101 HE Amsterdam
Nederland
  Locatiegegevens

Talen: Engels

Praktijken:
Arbeidsrecht
Japanse desk