12 mei 2022

TIM SCHREUDERS AND RENS BERREVOETS CONTRIBUTED TO THE FIFTH EDITION OF LEXOLOGY GETTING THE DEAL THROUGH – JOINT VENTURES

Lexology Getting The Deal Through provides international expert analysis in key areas of law, practice and regulation for corporate counsel, cross-border legal practitioners, and company directors and officers. Throughout the fifth edition of Joint Ventures and following the Lexology Getting The Deal Through format, the same key questions are answered by leading practitioners in each of the jurisdictions featured.

Lees Meer

5 april 2022

WHOA: PREVENTIEVE HERSTRUCTURERING IN NEDERLAND

Inmiddels is meer dan een jaar geleden de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (hierna: WHOA) in werking getreden. Deze wet maakt het voor een onderneming die in financieel zwaar weer verkeert makkelijker om met haar schuldeisers en aandeelhouders rond de tafel te gaan zitten en afspraken te maken om haar schuldenlast te verlichten. De WHOA introduceert een preventieve herstructureringsprocedure, waarmee een faillissement inclusief de daarbij behorende negatieve gevolgen voorkomen worden. Sinds de invoering van de WHOA zijn er al 13 akkoorden door de rechter gehomologeerd en daarmee dreigende faillissementen afgewend.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Christina F.J. Oudakker

Lees Meer

14 maart 2022

Werkgevers opgelet: per 1 augustus 2022 is het nevenwerkzaamhedenbeding mogelijk nietig

Op 20 juni 2019 is de Europese richtlijn betreffende transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (“de richtlijn”) vastgesteld. In deze richtlijn staan onder andere minimumvereisten voor de arbeidsvoorwaarden waaronder de mogelijkheid om nevenwerkzaamheden te verrichten. In deze richtlijn staan onder andere minimumvereisten voor de arbeidsvoorwaarden waaronder de mogelijkheid om nevenwerkzaamheden te verrichten. Aangezien de richtlijn uiterlijk 1 augustus 2022 onderdeel moet uitmaken van het Nederlandse rechtssysteem is onlangs een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer ingediend.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Suzanne Gerritse

Lees Meer

2 maart 2022

Invoering van het UBO-register in Nederland

Op 27 september 2020 is in Nederland het UBO-register ingevoerd. De invoering van het UBO-register is gebaseerd op de implementatiewet op grond waarvan de Vierde en Vijfde Anti-witwasrichtlijn van de EU zijn omgezet in Nederlandse wetgeving (de Implementatiewet).

Lees Meer

28 februari 2022

FACTUURFRAUDE: VOORKOM DAT U DE PRIJS BETAALT

Factuurfraude is door de digitalisering een steeds prominentere vorm van criminaliteit. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 90% van de gedupeerden ook daadwerkelijk hun geld kwijt is: niets meer aan te doen dus. Of toch wel? In deze blog leggen we uit dat u als gedupeerde niet altijd met de eindrekening blijft zitten.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Luuk Rietveld

Lees Meer

24 januari 2022

MARTIJN KOOT AND SANDY VAN DER SCHAAF CONTRIBUTED THE THE NETHERLANDS CHAPTER TO THE EIGHTH EDITION OF THE ACQUISTION AND LEVERAGED FINANCE REVIEW

The Acquisition and Leveraged Finance Review, one of the guides of The Law Reviews, published by Law Business Research Limited, provides a business-focused legal analysis of and insight in the acquisition and leveraged finance practice in key jurisdictions worldwide.

Lees Meer

20 januari 2022

HEUSSEN gaat samenwerken met Liesker Procesfinanciering

HEUSSEN gaat een strategische samenwerking aan met Liesker Procesfinanciering, marktleider in de Nederlandse rechtsmarkt op het gebied van procesfinanciering. Door middel van de samenwerking wordt cliënten van HEUSSEN de mogelijkheid geboden om een kansrijke rechtszaak te laten financieren door Liesker.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Herman Ruiter

Lees Meer

20 januari 2022

Hoge Raad geeft duidelijkheid over huurprijsvermindering bij bedrijfspanden als gevolg van Coronamaatregelen

Op 24 december 2021 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over de mogelijkheid van huurders van bedrijfsruimte als bedoeld in artikel 7:290 BW om door middel van een beroep op grond van een onvoorziene omstandigheid als gevolg van de door de overheid opgelegde coronamaatregelen aanspraak te maken op huurprijsvermindering.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Rens M.R. Berrevoets

Lees Meer

14 januari 2022

Nieuwe notaris HEUSSEN Advocaten & Notarissen

DSC 5304

Vanaf 1 januari 2022 is mr. Oscar W.J. Hoefnagels (1972) verbonden aan HEUSSEN Advocaten & Notarissen, waar hij leiding zal geven aan het notariaat. Oscar is gespecialiseerd in het (internationale) ondernemingsrecht en heeft meer dan 20 jaar ervaring, met name opgedaan bij een internationaal advocaten/notarissenkantoor. De kennis en ervaring van Oscar sluit naadloos aan bij de (internationale) ondernemingsrechtpraktijk van HEUSSEN. Oscar zal Juliëtte Schueler opvolgen.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Oscar W.J. Hoefnagels

Lees Meer

U zult oudere entries in vinden onze
Nieuwsarchief